sâmbătă, 16 octombrie 2010

Cele mai mari comisioane in MLM

La fiecare pas pe care il facem pe internet gasim zeci de oferte MLM. Se pare ca prezentul si viitorul acestei afacerii este strans legat de internet. Ceea ce nu este deloc rau pentru ca intr-o  afacere MLM online se constituie mai multe avantaje despre care vom discuta intr-un alt material.

Acum vreau sa spun cateva cuvinte despre un anunt de afacere de genul: "compania MLM X ofera cele mai mari comisioane de pe piata. Comisioanele ajung pana la 70% din valoarea produsului vandut". La prima citire am fi foarte entuziasti si am zice "o am gasit afacerea MLM absoluta". Dar oare asa sa fie?

Sa presupunem ca avem un produs care costa 100 lei din care 70% castiga reteaua MLM si 30% reprezinta celelalte cheltuieli din care amintim: produsul in sine, cheltuieli de transport, cheltuieli ale companiei MLM etc. Din cele 30% automat cheltuielile companiei vor fi 20% din aceasta valoare unde regasim, salarii, impozite, profit pentru nici o companie nu face o afacere de dragul afacerii...si mai ramane si 10% pentru produs. 

Atunci ajungem la urmatoarea intrebare. Este OK sa cumparam un produs care costa 10 lei si se vinde cu 100 lei. Oare calitatea acestui produs nu este una indoielinica si va avea mai mult efecte nocive asupra corpului nostru decat efecte pozitive? Oare un client al nostru care comanda acest produs nu va realiza ca este o mare pacaleala si nu il va mai comanda si data si a doua oara.

Concluzia mea este ca o afacere MLM care ofera 70% din comision la retea nu este o afacere OK. Opinia mea personala este ca nu merita sa incepi o afacere MLM in care comisionul total al retelei depaseste 40-45% din pretul de catalog. Daca incepi o afacere in care comisionul retelei se incadreaza in 40-45% atunci si pretul produsului este de 45-50% din pretul de catalog ceea ce este super OK. 

Eu fac o astfel de afacere MLM de 5 ani care ofera comisioane la retea de 40-45%. Sunt convins ca afacerea pe care o fac este una serioasa si va dainui peste timp. Afacerea pe care o fac se numeste Life Care  si mai multe gasiti pe www.life-care.yolasite.com 

Niciun comentariu: