joi, 21 octombrie 2010

Cocalari si pitipoance in industria MLM din Romania

Multi Level Marketing pentru cei avizati este o forma de marketing de tip network in care valorile care ar trebui promovate sunt lucrul in echipa si sustinerea reciproca. Dar cum societatea romaneasca sufera in ultimii 20 de ani de o inversare a valorilor fundamentale este normal ca si in MLM sa avem astfel de indivizi care au o viziune destul de "ciudata" despre aceasta industrie.

La ce ma refer cand spun ca si in MLM sunt cocalari? Majoritatea celor care sunteti interesati de MLM sti fost la prezentari de sala tinute de traineri acreditati sau de colegi din liniile sponsorile care "au reusit" in afacerea lor. Probabil ca pe langa acele prezentari foarte bune in care vi s-a explicat ce este MLM si s-au prezentat modalitatile de abordare pe care trebuie sa le aveti cand aduceti un nou prospect in afacerea dvs ati participat si la prezentari esuate in care in fata dvs au aparut niste tipi care nu au facut altceva decat sa va arate ce ceasuri, masini si lanturi de aur "si-au tras" din averea facuta de ei in MLM. Acesti indivizi pe care eu i-am intitulat cocalari sunt niste indivizi care au reusit mai mult sau mai putin financiar in MLM si in loc sa foloseasca acei bani sa-si dezvolte modul de viata nu fac altceva decat sa cheltuie banii pe aur, ceasuri, costume Armanii si eventual masini cu care sa vina la prezentari si sa arate ce buni sunt ei. Sunt in opinia mea niste stupizi lipsiti de creier care nu merita urmati pentru ca pe termen lung nu fac decat sa va fie rusine ca-i cunoasteti. Am pus la acest articol o poza a unuia dintre cei mai mari MLM-isti din lume Don Failla, ca sa va faceti o idee cum trebuie sa arate un astfel de om care a reusit in acest gen de afaceri. Cocalari luati exemplu.

Sa trecem acum la celelalte exemplare. Pitipoancele. Aceste sunt niste dudui care cred ca lor li se cuvin toate. Discutia de recrutare pe care o purtati cu ele incepe din partea lor cu urmatoarea fraza "va dau adresa si vreau sa-mi trimiteti un catalog", nici te rog frumos nici nimic, lor li se cuvine totul si nu ai voie sa zici nimic ele sunt sefele. Daca cumva ai curajul sa le spui ca la compania ta trebuie sa faca o prima comanda si atunci vor primi un pachet de start care contine mai multe materiale, un plan de marketing si un catalog esti ca si batut. Cum adica sa faca o prima comanda, ele au nevoie de catalog sa faca o prima comanda ele nu se pot uita pe site-ul oficial al companiei pentru prima comanda. Sfatul meu este sa le inchizi telefonul cat mai repede. 2-3 astfel de exemplare pe parcursul unei zile de vor obosi atat de tare incat vei avea impresia ca ai carat mortar cu roaba toata ziua pe un santier de constructii. O alta calitate a lor este aceea ca au talentul de a fi nemultumite din orice: eticheta la produsul X nu contine suficiente informatii, rujul din catalog nu seamana ca si nuanta cu cel pe care l-a comandat ea, soferul de la firma de curierat nu i-a carat coletul pana la etajul 10 si nu a asteptat pana a venit ea de la curierat. Pe scurt pitipoanca MLM-ista va cauta tot timpul nod in papura.

OK. Acestea fiind spuse ma bucur ca ai avut timp sa citesti acest articol pana la final si te invit sa faci parte din echipa MLM Life Care unde sper sa gasesti cat mai putini cocalari si pitipoance  http://www.life-care.yolasite.com 

Un comentariu:

mvjhon spunea...

EXTRAORDINAR ARTICOL. Ma bucur sa fac parte din ECHIPA Life Care